CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Sunday, December 26, 2010

erm........ngantok ah!

assalamualaikom.............!!!
hihi!!mcm lah ader org nak jwb..
 erm..ari nie memang memenatkan...........huf!!kat fb biasenyer,ade gak org nak chat ngan aq.tapi.......arinie x der org nak chat ngan aq!bukan xder..just aq x knl dengan diorang sumer tu.nak wat camne kan?
malam semakin larut,burung hantu diluar sahut menyahut..........
hari semakin meningkat,
x lame lagi..bukak lah sekolah tu!!
yesz!!:D :D!!taon depan aq akan meningkat ke alam remaja!erm.........
nanti aq nak wat study group ah!!hihihhi!!!
aq rase kan!!taon depan aq masok smk ahmad!!huhuhu
!!bukan sedih tau.........
kawan aq ader 2 org dapat masok maahad tahfiz.....
erm....memang naseb aq kot x dapat masok skolah tu......
:'(
rasenyer.........tinggal seminggu lagi skolah nak bukak!!
dup dap dup dap!!berdebar2 rasenyer nak meningkat ke alam remaja!
x ley men2 dah!kalau dulu,boley arh nak men hide n seek,tapi..............taon dpn dah x ley men2 dah
hihihi!!!padan muker aq!kahkahkahkah!!!
ape-apepon..aq harap aq dapat keputusan yang cemerlang kalau adr pmr lagi!!
huhu!!

Thursday, December 23, 2010

nak tau citer x?

ha!saper nak tau citer.??citer betol nie,......jap!ha!niepon.kenal x saper yang duduk kat sebelah sayer tu?
mesti kenal kot,.sebab die tu kan bonda pm kiter........
mesti korang pelik kan nape aq dok tepi tun rahah
?

ha!!kesahnyer bemula macam nie..............
aq nyer mak,sepupu ngan dato' najib.so..aq nie lak anak sedara dato' najib.so..kalau dato' najib ayah sedara aq.maknanyer/........tun rahah nenek sdara aq.
ha!tun rahah nie.slalu gak gi rumah aq(kecuali kalau dia bz)yang pastinyer..die slalu datang terutama sekalii kalau musim undi2 nie...hah!siaplah!
aik!pesal siap lak?ish ish ish.......

e...tak seram pon.

ha!nak tau naper sayer tibe2 jer ckp x seram?
tadi..saye nengok citer pontianak batu tiga.....bunyi memang lah seram...tapi cerite die.....
x seram langsong,tapi kan klakar ader lah.
hahaha!!!die ade klakar,funny lah kan?erm.........best pon ader jugak/......
tapi kan saye suke gak citer tu
haih,.......x tau nak cakap ape lagi tau!!

arh,........kelakarnye,.......hahaha

huf..a.hahahah!!korang mesti pelik kan naper saye ketawa?
sebenarnye,.........semalam saye tengok citer alvin and the chipmunks.
tau la kan...kalau sebut alvin and the chipmunks,mesti dah tau citer die klakar kan?
huf.memang kelaakar hahaha!!sampai nak pecah perut nie.........sampai ari nie x abih2 senak citer tu nyer pasal/.......hahaha.....haih..saye suke theodore kerana........die tu comel.pastu kelakar..and yang paling penting.........suara die..hahahaha!!cute giler...hahaha!!rase nak tengok jer l00 kali.rasenyer...........
tu dah terlebih puas dah tu.hhahaa!!

Tuesday, December 21, 2010

erm........ntah nak cakap ape.hiihihi

huah!!ngantok dah nie......nak tau naper?
sebab,skang dah pagi.pukul 2:30 pagi.
mane x ngantok.....
dalam keadaan ngantok camni pon boley men facebook,chatting,n blogging..
herm......budax skang memang x der keje len..xfb blog.tapi yang ketara nyer fb lah.rela x tido sampai pagi......biler time blajar.bukan men malas lagi..
ok lah.dah ngantok sangat dah nie..'bye
assalamualaikom.........

Sunday, December 19, 2010

berkongsi cerita(hihihi)tajuk:akukah cinderella itu?

Akukah cinderalla itu adalah sebuah novel kegemaran saye!nak lkongsi x cerita die camne?
mula mula saye buat ringkasan dulu k?
Lisa adalah gadis biasa.Tiada istimewa pada dirinya.Dia hanya punya angan-angandan doa.diacmahu jadi cinderella yang sentiasa punya pari-pari membantunya tatkala dia berada dalam kesusahan.
  Namun,Lisa tahu itu mustahil.Kuasa Tuhanmengatasi segala keajaiban di muka bumi.

      Tuhan mendengar doa Lisa.Berkat kejujurannya tatkala bekerja sambilan,dia diberi ganjaran menyambung pelajaran di Kolej Universiti Malaysia.Di sana segala-galanya bermula.Hidup Lisa diduga.

      Dia dihambat dan dibuli oleh seorang jejaka yang dipanggilnya 'anak raksasa'?Mengapa Farid pula farid menggelar Lisa 'nenek kebeyan'?

Itulah trajedi terjadi apabila gadis yang biasa-biasa sahaja bertemu dengan jejaka luar biasa!

                  ha!tulah die ringkasan cerita akukah cinderella itu?
blog penulis die adelah:www.lilyhaslinanasir.bloogspot.com.
bukaklah
salam.kalau nak tau cerita penuh akukah cinderella itu,follow lah sayer.........hihihi
gurau jer......

Saturday, December 18, 2010

sejarah ringkas sek.keb.seri maulana

ha!nie nak citer cikit pasal sejarah ringkas sekolah seri maulana!nak tau x?
nie nak citer lah nie..
    pada tahun 1908 dengan arahan pemerintah inggeris ketika itu Tuan Maxwell(pegawai daerah pekan)serta dibantu oleh Tuan Kechik(Dato' Penghulu)dan En.Kenik(ketua kampong)tlah berusaha utk mencari tapak bagi mendirikansebuah sekolah.Maka,tahun itu juga wujudnya sebuah sekolah di kampong pulau jawa di suatu kawasan tepi sungai Pahang di Kg.Maulana.
    tapak sekolah itu didirikan diatas tanah kepunyaan atau milik Tuan Hj.ALIbin Arshad.Sekolah itu diberi nama "Sekolah Pekan Seberang" dengan menampung 30 orang murid lelaki dan 2 orang guru.Tn.Hj.Ali bin Arshad merupakan Guru Besar yang pertama di sekolah tersebut.Manakala matapelajaran yang diajar mengikut konsep 3M,Membaca,Menulis dan Mengira.
     Dalam tahun 1918 Kerajaan telah mendirikan sebuah bangunan baru(kali ke-2)dengan dua buah rumah guru di suatu tempat bernama Permatang Chicar(Tempat bangunan yang ade sekarang)sekolah ini diberi nama Sekolah Melayu Pekan Seberang.Selepas bangunan pertama ditutup,murid murid dan guru-guru telah dipindahkan ke bangunan ini.tapi malangnya bangunan ke-2 ini runtuh dan musnah sama sekali akibat ditiup angin kencang sebanyak dua kali pada akhir tahun 1944.
     Sepanjang tahun 1944 - 1947 murid-murid telah terpaksa belajar di bangunan sementara di rumah guru-guru ataudibawah naungan pokok di situ.
     Banguanan baru yang ke3 telah dibina pada tahun 1948bagi mengganti bangunan lama.sekolah ini dirasmikan oleh kebawah dymm sultan pahang(almarhumsultan abu bakar)dan akhirnyapada tahun 1950 Sekolah Melayu Pekan Seberang diberi nama Sekolah Melayu Pulau Jawa,Pekan.
   Pada tahun 1955 sebuah bangunan baru yang ke-4 telah didirikan bagi menampung kekurangan bilik-bilik darjah,tetapi dalam tahun 1975 sebahagian dari bangunan yang ke-4 ini telah diruntuhkan kerana tapaknya hendak didirikan bangunan yang ke-5 bangunan baru ini diberi nama Sekolah Kebangsaan Seri Maulan sebagai mengambil sampena nama tapak bangunan yg pertama sekali didirikan di kg.maulana pada 10.06.1973.

petikan cerita dari;
Bekas Guru Besar sek.keb.seri maulana,
En.Yusof bin Dahlan.
tarikh:30.10.1985

                   akhirnya..siap gak.!huh!lenguh dah pinggang nie.huhu!!

huhuhu!!gembira nyer la ari nie

huhuhu!yee-pee!wey!ops silap!assalamualaikom.................................
ish!gembiranye ari nie!nak tau x nape saye gembira sangat?
ha!nie .........sebenarnye....tadi,(11:30)pagi...saye dpt surat  tau!nak tau surat ape?ha,.....bukan surat cinte..surat tawaran!surat tawaran daripada sekolah menengah ahmad.tapi.aliran agama lah
x kesah lah agama ke sains ke....asal dapat kan?
erm...........sebenarnye,......saye x tau nak pilih mane satu.
antara sekolah menengah agama tengku ampuan fatimah @ sekolah menengah kebangsaan ahmad(aliran agama)..
rasanyer........smk ahmad kot.....tenhok ah dulu!nanti,bile dpt keputusan nanti...saye ckplah....
ok?

Thursday, December 16, 2010

hm.........happy nyer....

aq rase happy bangat(hihihi)nak tau naper?sebenarnye.......mak saye kan ..selalu bagi sayer tido kol baper pon(tapi kalau waktu skewl...jgn arap dpt tido lewt cam nie tau)!hahaha!!!
korang mesti sedang enak dibuai mimpi pada waktu yang sejuk...dingin ini kan?
ehem-ehem....ceh.batok lak..sebenarnye..saye nak kongsi sikit pengalaman sayer nie.(mcm lah dah keje kan?pengalaman-pengalaman  lak)ok!sebelum saye cerite kat korang sume 'pengalaman-pengalaman'sayer nie.....nak tanye kit,,..korang cuti skewl kat ner?mesti kat kampong kan?
pengalamannyer adalah................
  1. sayer bercuti di kampong saye..iaitu melaka!bukan melaka!jasin,melaka.tempatnye aman,damai dan oih.x lupe gak itik-itik yang menyudu(hahaha).suasana di sana amat tenang(i mean untuk org yang sentiasa stres)hahaha.hye!dah kate happy...terlalu happy sangat.klu bosan bosan yg amat sangat kan?
  2. ok.yang ke-2 lak.....saye nie baru abis interview mrsm,pekan.......nie x best nie.nak tau naper?nak citer ah nie...org yang mohon masok tu 2400.pastu die tapis punye tapis punyer tapis..dapatlah 900(termasuk sayer)yang x best nyer.....budax-budax yang mintax tu sume dari luar pahang(bukan sume=hampir sume)kl,shah alam,selangor,perlis macm macm negeri ah......kalau sebut jer kl.....mesti tau org kat situ mesti pandai bi kan?ha!kebetulan lak mrsm nie die tekankan bi..Allah.........kl lah yg happy agaknyer.....kiter nie org kampong kan?mane lah rti b.i tu.(merendah diri jer nie)hahaha!!x lah.sayer nie bukan org kampong....ntahla nak ckp cam ner..nak kate kampong,bukan.nak kate bamdar,bukan gak.hem.......aq rase aq nie dok kat tengah-tengah kot..hihihihih!
  • yang terakhir adalah...........jeng jen jeng!!korang pernah x mkn McD?mesti pernah kan?ha!nie best..nak tau naper best?hhaahahaha!!sayer nie bukanlah suke sangat mkn burger,.ntah camne biler mak saye bawak sayer gi sini.....tiba-tiba(ceh..)perasaan nie berubah.nak tau saye mkn ape?ha!mestilah cheeseburger..:D. ish!x leh ckp lah nape.die nyer cheese.mmmm,........sedapnyer,....die nyer bahan bahan lak..jng ckpla.sedap......(mcm ne nak wat thumb erk?)whatever ah
ok lah......rasenyer ini blog saye yang terpanjang kot.....hihihahaha!!

Sunday, December 5, 2010

adakah aq seorang yang bijak???

sungguhpon aq mendapat 5a ujian penilaian sekolah rendah(upsr).aq tetap merasakan aq x bijak..nak tau kenapa?nak beritahu lah nie......
mak aq selalu kate aq x matang......ntahla naper sebab orang lain sume kata aq dah matang.mak aq jer yang kate aq macam dak kecik walhal aq dah 12 tahun nak masuk 13 tahun.x lama lagi nak masuk alam remaja(18)tahun...ntahla sampai bile mak aq akan cakap sesuatu yang sama(x matang)aq harap sekejap je paling lama pon sampai aq masuk umur 13.yela....bukan aper bile kiter dah meninkat ke alam menengah,perasaan kiter akan automatik berubah..nanti silap ari bulan,stres.......bukan stres putus cinta yer......tapi stres pmr.....hahahahaha....k.lah cukup sampai di sini saye menulis.......lagi satu..add lah dayer di fb(dshasha98@yahoo.com):)

ahhh!!!!11bosan!!!!!!!!!!!!!!

meskipon  aku boleh  melayari internet setiap hari,hari ni lah hari yang paling teruk dalam hidupku.nak tahu kenape?hari nie seharian aq men fb(facebook).kawan bertambah........memang seronok.tapi malam nie,adik angkat aq pulak merajuk..........korang mesti tengah relax kan skang nie?aq lak sdang meluahkan perasaan aq pada blog...:(.aq baru wat blog nie(hari nie)back to the topic;adek aq still merajuk.susah gak nak pujuk.hmph...................nak wat camner.dah gini nasib kiter eh silap aq.by the way,korang yang terbaca blog aq nie,tolong lah follow yerk?..........selamat malam/.........